Referenties

Ervaringen van ouders en kinderen bij Kindertherapie Amstelveen.

(uit privacy overwegingen worden geen volledige namen vermeld) 

Dochter gaat weer met plezier naar school

In januari hebben wij contact gezocht met Hélène met betrekking tot onze dochter van 6. De uitdaging op school was niet voldoende en dat maakte dat ze met tegenzin naar school ging en geen aansluiting vond met haar klasgenoten. Met de begeleiding van Hélène hebben we gewerkt aan het zelfvertrouwen van onze dochter en zijn we tegelijkertijd de dialoog met de school aangegaan om de uitdaging te krijgen die onze dochter nodig had. Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat ze gedurende het schooljaar door gegaan is naar een klas hoger. Ze heeft nu de uitdaging die ze nodig heeft en gaat weer met plezier naar school. Hélène nogmaals onze dank!

Moeder van meisje van 6 jaar, mei 2022

Coachende therapie, werkende tips voor ons als ouders

“Als docent bedrijfseconomie dacht ik dat ik mijn zoon wel kon helpen met zijn probleempjes op school. Althans met een vak als passend onderwijs en theoretische kennis over pedagogiek moest het lukken. Echter bleek dit niet voldoende. Mijn zoon raakte gedemotiveerd en trad niet vaak uit z’n comfortzone. Met een coachende therapie van Helene is mijn zoon nu zelfverzekerder! Hij treedt vaker uit zn comfortzone en leert meer. De motivatie is ook weer goed te zien op school. Ook de juffen hebben het opgemerkt dat mijn zoon nu wel al zijn taken maakt, ondanks de vele saaie herhalingen. 😉 Daarnaast gaat het nu ook beter met het voetballen bij de club. Helene gaf ons als ouders ook tips!! Deze werken echt. Super tevreden met Helene! “

Seema, december 2021

Juiste adviezen: kind weer goed in zijn vel

“Helene heeft de juiste mix van professionaliteit en betrokkenheid. Ons kind had meteen een klik met haar en voelde zich op zijn gemak. Door de juiste adviezen heeft hij inzicht en de juiste tools gekregen en zit hij weer goed in zijn vel.”

Ouders van jongen van 9 jaar, april 2019.

Dochter steviger in haar schoenen

“Helene heeft onze oudste dochter (7 jaar) op een speelse en interactieve manier geholpen om steviger in haar schoenen te staan. Onze dochter kan nu beter haar eigen wensen aangeven en haar mening uiten. Zij ging ook met veel plezier naar Helene toe. Helene heeft ons als ouders ook handige tips gegeven hoe we onze familiedynamiek kunnen aanpassen zodat iedereen een eigen plek heeft en zodat iedereen respect voor elkaar heeft.”

Familie uit Amstelveen, maart 2019.

Van angstig kind naar kind met zelfvertrouwen

“Onze dochter was nog maar drie jaar oud toen we haar aanmeldden, met name omdat ze erg angstig was om naar school te gaan. Ook de eerste paar spelsessies waren niet gemakkelijk voor haar en zij durfde niet alleen. Maar al snel wist Helene haar vertrouwen te winnen en kreeg ze zin om te gaan. Ze heeft in korte tijd enorm veel zelfvertrouwen opgedaan. Is minder angstig in nieuwe situaties. Kan dingen nu spannend vinden én leuk, in plaats van zo spannend dat ze het niet meer leuk vindt. Ze gaat inmiddels met veel plezier naar school. En vindt het nu ook zo leuk bij Helene dat ze het jammer vindt dat de sessies stoppen. Het was voor ons prachtig om onze dochter zo te zien groeien. En ook als ouders hebben wij de begeleiding – van onze dochter en ook de adviezen voor ons zelf – als heel prettig ervaren.”

Karen en Bart, december 2018

Professionele en gedreven kindertherapeut met focus op resultaat.

“De behandeling van onze zoon (6 jaar) door Helene hebben we als zeer prettig ervaren. Hij ging er al meteen met veel plezier heen en er was duidelijk vanaf het intakegesprek een open en veilige sfeer met de focus op het welbevinden van het kind. Dus zowel in de behandeling als tijdens de evaluatiegesprekken. Helene’s terugkoppeling en adviezen zijn helder, ze stelt waar nodig scherpe vragen en luistert daarnaast goed naar ons verhaal. Zo ontstaat er een mix waarin onderling vertrouwen en professionele hulp tot een maximale uitkomst leiden.”

Marijke en Peter, juni 2017

Verlegen jongen leert voor zichzelf op te komen

Moeder van D (9 jaar): “Het was een verlegen jongen maar hij kan nu voor zichzelf opkomen. Dit is goed, want het is nodig in de huidige maatschappij.”

Geen ADHD maar hoogbegaafdheid

Moeder van J (11 jaar): “Volgens de juf op school had mijn zoon ADHD. Hélène opende ons de ogen voor de begaafdheid van onze zoon. Met aangepast en meer uitdagend lesmateriaal verdween het drukke gedrag in de klas. Mijn zoon is nu helemaal op zijn plek.”

Kind heeft geleerd om te gaan met verlies van vader

Moeder van A (9 jaar): “Ze mist nog haar (overleden) vader maar ze heeft manieren gevonden om met haar verdriet om te gaan. Ze heeft weer plezier thuis en op school.”

Dochter kan beter omgaan met frustraties

Vader van S (14 jaar): “Laatst waren wij met het hele gezin weg voor een paar dagen en ze was de lader van haar Ipod vergeten. Normaal gesproken zou ze door het lint gaan, nu bleef ze rustig. Ze had duidelijk een andere mindset.”

Kind leert betere sociale vaardigheden

Juf van L (12 jaar): “Hij is nu helemaal happy, ligt goed in de groep en is klaar om naar de middelbare school te gaan.”

Snel resultaat zonder label voor mijn kind

Vader van L (9 jaar): “Als ik naar reguliere instanties was gegaan, had mijn kind nu een label gehad. Nu zit hij lekker zijn vel, zonder een stempel te hebben gekregen.”

Kind stralend van blijdschap

Moeder van B (11 jaar): “Hij zei niet zo veel toen hij thuis kwam, maar hij straalde helemaal en dat vertelde mij genoeg.”

Wilt u weten wat ik voor uw kind kan betekenen? Neem dan contact met mij op per telefoon of door het contactformulier in te vullen.