Wanneer

 

Vragen die je als ouder kunt hebben

Kindertherapie-Amstelveen-hulp-kinderen-emotionele-problemenHet kan voor ouders een grote stap zijn om hulp te vragen aan een derde. Allerlei vragen en gedachten gaan door je hoofd. Wat heeft ons kind nodig?, Wie kan ons kind het beste helpen? Aan wie vertrouwen we ons kind toe? Zoeken we een professional waar persoonlijk contact voorop staat of gaan we naar een grote instantie? Begrijpelijke vragen en zorgen.

Op tijd hulp van een kindertherapeut vragen

Het is goed te beseffen dat door er vroegtijdig bij te zijn wordt voorkomen dat bepaalde gedragspatronen zich verankeren en dat het kind volledig vastloopt in zijn klacht.

Net zoals fysiotherapie of logopedie is kindertherapie een manier om het kind te helpen bij iets dat het moeilijk vindt.

Voor het kind is het fijn om serieus genomen te worden in wat hij/zij zo moeilijk vindt en snel resultaten te merken. En kindertherapie bij Kindertherapie Amstelveen is bovendien nog gezellig ook! De eerste keer is natuurlijk een beetje spannend, maar kinderen komen doorgaans met veel plezier.

Neem contact met mij op voor meer informatie of het maken van een afspraak voor uw kind.

naar de contactpagina

Kindertherapie Amstelveen: in welke situaties?

Integratieve kindertherapie is rond het kind gecentreerd, dus niet rond een specifieke problematiek. Dit betekent dat het resultaten oplevert bij een breed scala aan klachten:

– moeite hebben met nieuwe situaties
– angstig of verlegen zijn
– woedeaanvallen
– vaak hoofd- of buikpijn
– eet- of slaapproblemen
– moeite met concentratie
– gepest worden of zelf pesten
– rouwverwerking
– scheidingsproblematiek
– zindelijkheidsproblemen
– nagelbijten
– gedragsproblemen in het algemeen
– en nog veel meer.

Eigenlijk voor alle situaties waarin je als ouders je kind iets beters gunt!

Er is eigenlijk geen probleem te klein om er iets aan te doen, als je kind er last van heeft en er iets aan wilt doen.

Ook kinderen die last ervaren van een specifieke eigenschap zoals ADHD, Asperger, autisme, dyslexie, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit zijn welkom. Met aandacht en begrip kan ik meevoelen met de uitdagingen die deze kinderen ervaren in het gewone leven. Ik ondersteun ze om handvaten te vinden zodat ze beter functioneren. In hun eigen voordeel én in dat van hun omgeving!

Heeft u kind last van één van bovenstaande problemen of van iets anders? Neem contact met mij op voor meer informatie wat ik voor uw kind kan betekenen of het maken van een afspraak voor uw kind.

Contact

 

Wat doet pesten met een kind?
En wat doet een kind met pesten? 

Met matjes en knuffelbeesten is het makkelijk bespreekbaar!