Kindertherapie

Integratieve kindertherapie Amstelveen

Integratieve kindertherapie is een kortdurende, effectieve vorm van therapie voor kinderen van 4 tot 14 jaar. De therapie werkt vanuit diverse invalshoeken en richt zich op de oorzaak van de ervaren problemen. Door aan de oorzaak te werken, kan er blijvend resultaat geboekt worden.

Kind centraal

Het kind staat centraal in mijn aanpak en ik maak in alle gevallen een plan op maat. Geen standaard therapie, maar maatwerk gericht op uw kind.

De integratieve kindertherapie maakt gebruik van verschillende verklaringsmodellen en werkt niet vanuit één behandelmodel zoals sommige andere therapieën. 

Integratieve kindertherapie is ontwikkeld omdat bij de behandeling van volwassenen heel vaak bleek dat de oorzaak van hun problemen in de kinderjaren ontstaan was. Door kinderen te helpen wordt voorkomen dat de problemen groter worden. Kinderen leren om zelf oplossingen te vinden en hebben hun leven lang iets aan wat ze leren.

Lees meer over mijn werkwijze onder werkwijze

Jong geleerd is oud gedaan

Mijn drijfveer is om kinderen echt vooruit te helpen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer bepaalde problemen bij kinderen op jonge leeftijd aandacht krijgen, het kind meer kans heeft om als volwassene evenwichtiger en gelukkiger in het leven te staan.

 

‘In de levensloop van mensen zijn kinderjaren als bergen
waaruit de rivier van het leven zijn begin, zijn loop en zijn richting neemt’

Janus Korczak