Hoogbegaafd

Begeleiding van hoogbegaafde kinderen in Amstelveen.

Bij Kindertherapie Amstelveen heb ik uitgebreide ervaring met begaafde en hoogbegaafde kinderen. Ik heb aanvullende opleidingen gevolgd om ouders, kinderen, leerkrachten en scholen te kunnen begeleiden om deze kinderen te ondersteunen.

Twijfels over het welzijn bij hoogbegaafde kinderen

Hoogbegaafde kinderen zitten vaak niet zo lekker in hun vel. Dat kan zijn omdat ze moeite hebben goed aan te sluiten bij hun leeftijdgenootjes of omdat ze zich vervelen op school. Dit kan zich op veel verschillende manieren uiten.

Veel hoogbegaafde kinderen kwamen naar mij toe omdat er sprake was van andere problemen, zoals vaak hoofdpijn hebben, structureel geen zin om naar school te gaan, depressief zijn, pesten of gepest worden, of zelfs een onterecht ADHD stempel. De onderliggende oorzaak bleek begaafdheid te zijn die niet voldoende onderkend en gestimuleerd werd. Het kind laat door zijn gedrag zien dat er wat aan de hand is.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie. naar de contactpagina

Hoogbegaafde kinderen worden vaak niet herkend

Gemiddeld zitten er in elke klas op de basisschool wel enkele hoogbegaafde leerlingen, maar vaak worden ze niet herkend. Je kunt hoogbegaafde kinderen helaas niet altijd herkennen aan uitzonderlijk goede resultaten. Soms is er zelfs sprake van slechte resultaten en onderpresteren, doordat ze op school onvoldoende uitgedaagd worden. Het is voor deze kinderen belangrijk dat ze hun interesses niet verliezen en dat ze leren om te leren.

Doordat hoogbegaafde kinderen soms niet worden herkend, krijgen ze niet de aandacht en zorg die ze nodig hebben. Juist de kinderen die niet worden herkend, zijn vaak de kinderen met sociaal-emotionele problemen of kinderen die hun talenten verstoppen.

Naast hulp en erkenning voor het kind is ook bewustwording bij ouders en school erg belangrijk.

Waarom Kindertherapie Amstelveen voor uw hoogbegaafde kind?

– gespecialiseerd in begeleiding van (hoog)begaafde kinderen
– jarenlange ervaring met diverse typen hoogbegaafde kinderen
– snel naar de kern van het probleem, effectieve aanpak
– altijd maatwerk; uw kind staat centraal
– kindertherapeut is zelf ervaringsdeskundige (als moeder van twee hoogbegaafde kinderen)

Hoogbegaafd kind? Ook als u het niet zeker weet, kunt u contact met mij opnemen. We komen er doorgaans snel achter of er sprake is van hoogbegaafdheid bij uw kind.

Neem Contact met mij op door het contactformulier in te vullen of door mij te bellen.